Mental sundhed

Mental sundhed handler om at have det godt og kunne håndtere dagligdagens gøremål og udfordringer samt indgå i social relationer.

Gode råd i en tid med corona

For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien.

Udbrud af smitsomme sygdomme kan påvirke vores mentale sundhed. Bekymringer for bl.a. smittefare - og krav om at holde afstand - kan føre til ensomhed, tære på sindet og føre til symptomer på stress, depression og udbrændthed. 

Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet 11 gode råd til, hvad du kan gøre for at fastholde og styrke din egen trivsel og mentale sundhed.

Rådene er til alle, der arbejder hjemme eller er hjemsendt fra skole og institutioner, men også for særligt sårbare grupper, som er isoleret derhjemme.

Se mere om de 11 råd om trivsel og mental sundhed.

 

Hjælp mod ensomhed - Boblberg

Hvis du gerne vil gøre noget mod din og andres ensomhed, så kan du bruge Boblberg. På Boblberg kan du finde nye fællesskaber og måske endda nye venskaber.

Selv om situationen - lige nu - ikke er til at vi mødes fysisk, så kan vi stadig få fat i hinanden på kryds og tværs.

Mange borgere, som bor alene, ser muligvis hverken familie eller venner i den kommende tid, og mange søger nye venner på platformen.
Måske kan du tilbyde din hjælp til praktiske ting som at handle ind.

Brug de internetbaserede bobler på Boblberg - eller måske oprette nogle selv.

Klik ind på Boblberg.dk

 

Andre tilbud

Kultur på Recept er et tilbud til dig, der er 18-64 år, og som på grund af en psykisk sårbarhed er i risiko for langtidsledighed eller langtidssygemelding.

Vi tilbyder et 10-ugers forløb på en af kommunens kulturinstitutioner. Her er der fokus på kultur og fællesskab, og plads til at få et pusterum. Både fra sygdom og hverdag.

Få mere info

Mere om tilbuddet Kultur på Recept. 

Du kan altid kontakte mig, hvis du vil vide mere om projektet, målgruppen eller lignende. 

Kontakt projektleder Michelle Marie Johnsen.


Hos Livsstils Huset er der fokus på at skabe bedre livskvalitet for den enkelte psykisk sårbare borger. Her er der tilbud om at ændre livsstil og undervisning i at træffe sunde valg.

Livsstils Huset.

Kontakt

Lotte Mortensen
Livsstilskoordinator
Tlf.: 96285323
Send e-mail til Lotte

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.


Minihøjskolen er en daghøjskole for voksne med psykiske vanskeligheder. Et ophold her kan hjælpe dig med at komme videre efter en livskrise. 

Se mere om Minihøjskolen.


Kontaktinfo

Ellen Aavad Holm
Sundhedskonsulent
Tlf.: 23293519
Mobil: 23293519
Send e-mail til suaeh@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.